Historie

Sinds 1976 ..... 

Met de volgende zinsneden uit de oprichtingsbrief werd het Christelijk Mannenkoor Hengelo een feit:
Wij zijn bijzonder blij met de spontane reacties .... van ongeveer 15 mannen die op dit moment hun medewerking hebben toegezegd.
De brief vervolgt ....
De eerste bijeenkomst zouden we graag willen houden op woensdag 18 februari om 19.30 uur. Voor zover we dit nu kunnen bekijken zullen toekomstige repetities wel op dinsdagavond zijn vanwege de beschikbare zaalruimte.
Na al die jaren wordt nog altijd gerepeteerd in één van de zalen van de Baptisten gemeente aan de Jacob Catsstraat, maar nu op de maandagavond. De koffie in de pauze wordt betaald uit de contributie van €12,50 per maand. Het zingen in een prettige en ongedwongen sfeer is voor ieder een genoegen.
Het eerste openbare optreden vond plaats op zondagavond 21 november in diezelfde Baptistenkerk.
Tot 1989 is Johan Kruidhof de dirigent geweest. Het repertoire bevat nog steeds veel liederen die door hem bewerkt zijn. Henk Warnaar had de muzikale leiding tot de zomerstop in 1993. In deze periodes werd de muzikale begeleiding verzocht door Erik Horstman en Rudolf ter Braak
Vanaf september 1993 stond het koor onder leiding van Jan Willem Docter met Marion Caris aan de piano.

Nieuwe dirigent en begeleiding 

Sinds 2010 is Anneke van Wassenhove de dirigent. De begeleiding op orgel of piano tijdens uitvoeringen wordt verzorgd door John Hondorp .

 

Andere repetitieruimte

Door het samengaan van de baptistengemeente Hengelo Centrum en Hengelo 't Venster wordt er geen gebruik meer gemaakt van de kerkzaal van de baptistengemeente Hengelo Centrum aan de Jacob Catsstraat. Daarom vond op maandagavond 16 april 2018 de laatste repetitie van het CMH hier plaats. Vanaf maandag 30  april 2018 repeteren we in Ontmoetingscentrum 't Venster aan de Oldenzaalsestraat 260 te Hengelo.